donderdag 31 januari 2013

Next in line .... JH 't Slot Wortel - Feb 2nd

Saturday we're playin' in WORTEL ...
Op 2 februari is er weer een zaterdags optreden in ‘t Slot. Die avond krijgen we verschillende punkdeuntjes te horen in diverse gedaanten. Ik ben alvast heel benieuwd. En vier bands voor vier of zes euro is absoluut geen geld!

Equal Idiots zijn 2 jonge knapen uit Hoogstraten die twee jaar geleden ongeveer begonnen met wat muziek te maken op een zoldertje. Aangezien ze geen andere muzikanten kenden, bleef het bij drum en gitaar… Garage punk rock met invloeden als the Hives, the Subways en the White Stripes. Equal Idiots opent en ze zullen er alles aan doen om het feest vanaf de eerste noot te laten losbarsten !

Vervolgens is het tijd voor een band uit Roosendaal. Enkele jaren geleden stond 3/4de van de band in ‘t Slot als support van van the bloodlights onder de naam Overgrown. Maar ‘t waren toffe kezen dus waarom niet hun nieuwe project ook eens laten komen? Aangevuld met de frontman van Dowzer kan het niet stuk. Punkrock met belangrijke invloeden van Hot Water Music… Chesellich!

Very last minute kwam er nog een band extra op de bill. Het Spaanse duo Codo is nl. dat weekend in België. Ze spelen een show in Lichtervelde, Wortel en Antwerpen. Bij ons komen ze hun eerste EP voorstellen maar naar ik gehoord heb is hun tweede intussen ook al opgenomen. Denk bij deze band aan de groezelige rock van The Melvins! Gracias!

De laatste band van de avond is Blackup met oa ex-leden van Fifty Foot Combo. 60′s old school punk. Allen houden ze van de oude punk en postpunk bands en dus werden de songs to the point en straight forward geschreven. Na het schrijven, repeteren en opnemen ging niemand minder dan Jon Spencer van de Blues Explosion zich moeien samen met Ivan Julian (oa The Voivods). Blackup ging intussennal op tour met The Hot Snakes in het najaar van 2011 en kreeg intussen zeer vette shows voorgeschoteld. Hun plaat kreeg niets dan lovende woorden in de media.

Zeer benieuwd of ze ook ‘t Slot plat gaan spelen…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten