zondag 3 februari 2013

Blackup is opening for METZ !!! 5-2-2013METZ + BLACKUP
 
Wat goed is komt snel. Die uitspraak is regelmatig van toepassing op artiesten, zo ook op deze uit Toronto afkomstige band. Je hoort eigenlijk alles dat goed is aan luide extatische livemuziek terug in de muziek van Metz.
Frontman Alex Edkins en drummer Hayden Menzies maakten sinds 2008 samen muziek. In 2011 vroegen zij bassist Chris Slorach om hen te vergezellen en het trio Metz was geboren. Nog geen jaar later presenteren zij hun titelloze debuutalbum op het Sub Pop-label. Met Metz gaat Sub Pop eigenlijk terug naar de roots: de tijden dat het label grossierde in kwalitatief hoogstaande rock en noise zoals Nirvana, Soundgarden en Mudhoney.
Dit explosieve schijfje -met daarop 11 nummers die in 30 minuten voorbij denderen- werd geproduceerd door Graham Walsh van Holy Fuck. Metz is bruut, hard, rauw, snel en inventief en geeft een vette knipoog naar bands als Big Black, The Pixies, Nation of Ulysses, Jesus Lizard, Shellac en Hot Snakes.
Blackup bestaat uit vier Gentse heren die hun sporen in de muziek al verdienden in bands als Fifty Foot Combo, Thee Andrew Surfers en The Ewings. In 2009 besloten ze om Blackup op te richten, gezien hun gezamenlijke interesses verder bleken te gaan dan eten, drinken, tuinieren en werken. Inmiddels is Blackup een geoliede punkrock en gestroomlijnd rock-‘n-roll beest waar ze muzikaal meteen hun handelsmerk van maakten. Ze doen de supports voor de aanstaande shows van Rocket from The Crypt maar ook vanavond van Metz in Merleyn.
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten